Nieuws

LetMe Mediation
Vacature advocaat medewerker
Is de werkgever aansprakelijk voor gehoorschade?

Is de werkgever aansprakelijk voor gehoorschade?

Jaarlijkse lopen duizenden mensen, vooral jongeren, gehoorschade op. Met de zomerfestivals voor deur, met hun dreunende bassen en beats, is het zaak de oren goed te beschermen. In de meeste gevallen is geluid namelijk de boosdoener.

Letselschade door storm

Het is weer herfst!

Het is weer herfst! Dat is u vandaag vast niet ontgaan. Het is in het hele land een stormachtige dag. Bij harde wind kunnen ongelukken gebeuren, bijvoorbeeld door omwaaiende bomen en takken. Daardoor kan behoorlijk letsel ontstaan. Dat roept de vraag op of iemand voor de daaruit voortvloeiende schade aansprakelijk kan worden gesteld. Het antwoord daarop is niet altijd eenduidig.

Wanneer een letselschadeadvocaat inschakelen?

Inschakelen letselschadeadvocaat

Je hebt letselschade opgelopen waarvoor iemand anders (mogelijk) aansprakelijk is. Wanneer begin je een zaak en neem je een advocaat in de arm? Dat kan in verschillende stadia.

Nabestaanden vliegtuigramp MH17 aan het woord

Nabestaanden MH17 aan het woord

“Ze liegen, we weten dat ze liegen, en zij weten dat wij weten dat ze liegen.” Met die woorden begon de eerste spreker Ria van der Steen op 7 september haar emotionele betoog over hoe haar verlies nog steeds impact heeft op haar dagelijks leven.

Recht op schadevergoeding bij verkeersongeval
Dagje op de hei

Dagje op de hei

Afgelopen vrijdag hadden de meiden van Van Wassenaer Wytema Letselschade Advocaten & Mediation een dagje op de Puttense heide.

MH17-proces: het woord is nu aan de nabestaanden

Vanaf maandag 6 september 2021 zullen 91 nabestaanden van MH17-slachtoffers in drie weken tijd hun spreekrecht uitoefenen in de strafzaak MH17. Zij zullen ter zitting een persoonlijke verklaring afleggen, waarmee hun stem wordt gehoord en wordt meegewogen in het vonnis.

Geertruid van Wassenaer over mediation
Clara Tilanus cum laude geslaagd!

Clara cum laude geslaagd!

Wij van Van Wassenaer Wytema zijn trots op Clara, die het Grotius Personenschade examen cum laude heeft behaald. Hiermee kan zij toetreden tot de Vereniging van Letselschadeadvocaten (LSA).

Samenwerking van het Rechtsbijstandsteam MH17

Samenwerking van het Rechtsbijstandsteam MH17

De inhoudelijke behandeling van het strafproces MH17 is maandag van start gegaan. Een team Nederlandse advocaten van diverse kantoren staat de nabestaanden van de slachtoffers bij. Een unieke samenwerking in een emotionele zaak, lichten drie van hen toe.

Introductie Kamer voor Langlopende Letselschadezaken

Langlopende zaak? Nu Kamer LLZ!

De Letselschade Raad stelt Kamer voor Langlopende Letselschadezaken in om het aantal langlopende letselschadezaken in de toekomst verder beperken.

Adcovatenkantoor Haarlem dicht met Pasen

Paasdagen

Wij wensen iedereen hele fijne Paasdagen! Tijdens de Paasdagen is ons advocatenkantoor in Haarlem gesloten.

Stagiair juridisch medewerker Seray

Welkom Seray

Sinds vorige week ondersteunt Seray ons als stagiair juridisch medewerker. Seray is 20 jaar en komt ook uit Haarlem.

Advocaatscore

Review achterlaten

Wij zijn sinds kort aangesloten bij Advocaatscore! Met advocaatscore kunnen cliënten makkelijk laten weten hoe zij onze dienstverlening hebben ervaren.

Kerstwensen Van Wassenaer Wytema Letselschade Advocaten & Mediation

Kerstwensen VanWW

Van Wassenaer Wytema Letselschade Advocaten & Mediation wenst iedereen mooie feestdagen toe!

Vacature advocaat haarlem

Vacature

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega! Welke enthousiaste advocaat met (bijna) afgeronde stage is bereid en in staat ons kantoor te versterken?

Voormalig office manager Sarien van der Weij
Vernieuwde website LSAH
Pauline toegetreden tot de vereniging van letselschadeadvocaten
Belang van mediaton in tijden van COVID

Belang van mediaton in tijden van COVID

Communicatie is nu misschien wel belangrijker dan ooit. MfN-registermediators zijn extra hard nodig in deze tijd, waarin conflicten sneller (dreigen te) ontstaan tussen allerlei verschillende partijen.

Surfkids

Surfkids

Van Wassenaer Wytema Letselschade Advocaten & Mediation steunt het project Surfkids; een organisatie die zich inzet voor het bieden van ontspanning, afleiding en educatie aan kinderen in kwetsbare situaties.

Vereniging van Letselschade Advocaten animatie

LSA animatie

De LSA presenteert een duidelijke animatie over het belang van een goede letselschadeadvocaat.

De week van de Mediation

De week van de Mediation

Het is deze week ‘De week van de Mediation’. Dit is een belangrijke week om mediation onder de aandacht te brengen.

Herstelcoaching en onderwijs

Herstelcoaching en onderwijs

Veel jongeren met letsel kampen met problemen op school, vooral als het gaat om hersenletsel. Dit is heel vervelend en kan gevolgen hebben voor iemands toekomst. Soms is vertraging of achterstand te voorkomen door op tijd de juiste hulp in te schakelen.

Van Wassenaer Wytema steunt Stichting Emma at Work

Emma at Work

Sinds kort ondersteunen wij Emma at Work! Deze mooie stichting helpt jongeren met een chronische beperking aan een baan.

Instagram Letseladvocaat
Letselschade advocaat Geertruid van Wassenaer in tijdschrift Haarlem Bruist

Haarlem Bruist - Juni

Letselschade advocaat en MfN mediator Geertruid van Wassenaer vertelt over letselschade en de kosten in het juni-nummer van de regionale glossy Haarlem Bruist.

Minister Dekker wil mediation bevorderen
Vrijstelling vermogensinkomenbijtelling

Vrijstelling vermogensinkomenbijtelling

De Tweede Kamer heeft zich voorgenomen slachtoffers vrij te stellen van de vermogensinkomenbijtelling (VIB). Dit zou eindelijk gerechtigheid betekenen voor slachtoffers die volledig afhankelijk zijn van het vermogen dat zij ontvangen om hun jaarlijkse schade te compenseren.

Vermogensbelasting over letselschade-uitkering

Radar: vermogensbelasting over letselschade-uitkering

Letselschadeslachtoffers sluiten hun zaak meestal af met één groot bedrag dat alle toekomstige schade moet dekken. Tegenover het bedrag staan concrete kosten, dus er kan niet gesproken worden van een 'vermogen'. Toch moeten slachtoffers vermogensbelasting betalen.