Aansprakelijkheid in sport & spel

Sporten is gezond en leuk. Meestal gaat het goed, maar in het vuur van het spel gaat er heel soms wat mis. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerd gemikte trap tijdens een voetbalwedstrijd. Als u tijdens het sporten letsel oploopt, vraagt u zich misschien af of u recht hebt op schadevergoeding. Dat kan alleen als iemand verantwoordelijk en aansprakelijk is voor het ongeluk.

Een verhoogde aansprakelijkheidsdrempel

Bij sport gelden andere regels dan in het normale aansprakelijkheidsrecht. Niet elke fout van een speler leidt tot aansprakelijkheid. Het sporten brengt nou eenmaal risico’s met zich mee, die de spelers op de koop toe moeten nemen.  Er geldt daarom voor sport- en spelsituaties een “verhoogde aansprakelijkheidsdrempel”: dat betekent dat aansprakelijkheid minder snel wordt aangenomen.

Alleen als iemand zich bijvoorbeeld totaal niet aan de spelregels houdt, of in het spel “veel te ver” gaat, kan van aansprakelijkheid sprake zijn. Bovendien moet rekening worden gehouden met de “eigen schuld” factor aan de kant van het slachtoffer, bijvoorbeeld als die zelf een verkeerde beweging heeft gemaakt of zich niet aan de spelregels heeft gehouden.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend en gratis intake gesprek bij ons op kantoor.

Terug naar homepage

Wat is er gebeurd?

Laat uw telefoonnummer en/of e-mailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.