Mediation

Regelmatig is in het nieuws te zien dat mensen die letsel hebben opgelopen in een jarenlange strijd met verzekeraars verzeild raken. Het proces van schaderegelen en oplossen is vastgelopen en verzand. Een langdurig juridische procedure lijkt de enige uitweg, iets waar niemand op zit te wachten. 

Zo’n nieuwsbericht is eigenlijk een noodkreet van het slachtoffer. Het kan ook anders. Want hier zou mediation uitkomst kunnen bieden. Als een zaak langer dan drie jaar duurt mag het slachtoffer vragen om bemiddeling door een mediator. Meestal stemt de verzekeraar hiermee in, want ook aan die kant bestaat natuurlijk de wens om de zaak op te lossen. Geertruid van Wassenaer heeft als MfN registermediator al veel ogenschijnlijk onoplosbare zaken tot een goed einde gebracht.

Wat is het geheim van mediation? 

Bij mediation gaat het niet om juridische standpunten maar om het echter verhaal erachter. Het zijn wensen en belangen die tellen, niet wie er ‘gelijk’ heeft. Daardoor leidt mediation vaak tot creatieve oplossingen die via de rechter niet mogelijk zouden zijn, maar waar iedereen zich toch in kan vinden. 

Tijdens mediation blijkt vaak dat slepende discussiepunten kunnen worden opgehelderd door de tijd voor elkaar te nemen en informatie uit te wisselen. De partijen luisteren actief naar elkaars verhaal en krijgen begrip voor elkaars situatie. Het is alsof zij samen een moeilijke wenteltrap opklimmen en, eenmaal boven, opeens heel makkelijk de oplossing zien opdoemen.

Vaak lukt het dan binnen een dag om de zaak met elkaar uit de wereld te helpen en beide partijen met een opgelucht gevoel naar huis te laten gaan. Zo kan het dus ook!

Een verzoek tot mediation indienen

Wilt u een verzoek tot mediation indienen? Dat kan per e-mail via onderstaande button.

Graag ontvangen wij op voorhand de volgende gegevens:

  • gegevens en namen van alle betrokken partijen/deelnemers
  • verhinderdata van de komende drie maanden
  • voorstel voor een locatie (bijv. een Van der Valk hotel in de buurt van de woonplaats van het slachtoffer)
  • korte omschrijving van het geschil

Verzoek mediation indienen

Terug naar homepage