Verkeersongevallen

Letselschade opgelopen door een verkeersongeval? Het team van Van Wassenaer Wytema kan u helpen. Wij begeleiden u door het doolhof waarin u bent beland, met juridische hulp, een luisterend oor en maatwerk.

Voetgangers en fietsers

Voetgangers en fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar omdat motorvoertuigen een groot gevaar voor hen kunnen betekenen.  Daarom geldt voor hen dat zij een bijzondere positie in ons recht hebben gekregen. Wanneer zij bij een aanrijding betrokken raken geldt voor kinderen tot 14 jaar dat zij hun schade altijd voor 100 procent vergoed krijgen (de honderd procent regel). Voor mensen vanaf 14 jaar geldt dat zij in ieder geval 50 % vergoed krijgen op grond van de billijkheid. Vaak lukt het ook hier om te komen tot een hoger percentage. Onder welke omstandigheden dat mogelijk is, leggen wij u graag uit in een vrijblijvend intakegesprek.

Inzittende van een auto

Wanneer u inzittende bent in een auto en aanrijding krijgt komt u in aanmerking voor volledige schadevergoeding, tenzij sprake is van speciale omstandigheden, zoals het niet dragen van de gordel of het meerijden met een dronken chauffeur. 

Bestuurders

Bent u als bestuurder van een auto bij een aanrijding betrokken en zelf de veroorzaker, kijkt u dan eens in uw polisvoorwaarden van uw verzekering. Misschien hebt u dit risico meegenomen in de dekking. In dat geval kunt u aanspraak maken op schadevergoeding. Voor het vaststellen van de omvang van uw schade kunnen wij u begeleiden. De kosten daarvan komen voor rekening van de verzekeraar.

Veroorzaker rijdt door

Veel mensen weten niet dat er een speciale regeling geldt voor het geval een motorvoertuig schade toebrengt en vervolgens wegrijdt zonder gegevens achter te laten. Als u binnen 14 dagen na dit voorval aangifte doet bij de politie kunt u vervolgens een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Zij zullen de schade dan ter hand nemen en wij helpen u daar graag bij.

Wilt u een letselschadezaak aanmelden? Dat kan via ons contactformulier:

Terug naar homepage

Wat is er gebeurd?

Laat uw telefoonnummer en/of e-mailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.