Sabine Gigengack

Het mooie aan ons kantoor vind ik dat we onze cliënten op verschillende vlakken kunnen ondersteunen, omdat we meerdere disciplines in huis hebben.

Als herstelcoach en (basis)psycholoog heb ik ervaring op het gebied van traumaverwerking. In dit kader kan ik verschillende methodieken toepassen, waaronder EMDR. In mijn begeleiding ligt de focus allereerst op het verwerken van het (ongevals)trauma, zodat angstgevoelens en herbeleving afnemen bij de cliënt. Daarna onderzoek ik samen met de cliënt wat er verder nodig is om de nieuwe situatie te kunnen accepteren. Ik probeer daarbij een brug te vormen tussen de oude en de nieuwe situatie. Samen bekijken we wat mogelijk is, wat iemand drijft en hoe iemand zich verder kan ontwikkelen. Zo ontstaat een passend plan van aanpak, aan de hand waarvan iemand zelf richting kan geven aan zijn of haar toekomst. Een standaardoplossing is er niet, omdat de standaardpersoon ook niet bestaat: ik stem mijn methodes altijd af op de cliënt die voor mij zit. 

Daarnaast help ik cliënten wanneer zij behoefte hebben aan praktische ondersteuning in het kader van hun letselschadezaak. Na een ongeval komt er immers veel op iemand af en dan kan het fijn zijn als zij een helpende hand krijgen bij het verzamelen, opvragen of ordenen van documenten en informatie. Ik ondersteun onze advocaten inmiddels al enige jaren, dus deze kennis en ervaring komt daarbij goed van pas.

***

  • BSc, MSc Psychologie (Vrije Universiteit)
  • Gediplomeerd herstelcoach (Quasir)
  • Gediplomeerd EMDR practicioner (Take Off Support)
  • Gediplomeerd Cogmed Coach (Pearson)
  • Voorzitter Beroepsvereniging Herstelcoaching Nederland (website BvHCN)
Terug naar het overzicht
Herstelcoach Sabine Gigengack

Sabine Gigengack