Evert Wytema

Het lot dat u en mijn andere cliënten heeft getroffen is voor mij vertrekpunt voor een vaak lange reis, de behandeling van uw zaak. Die reis die wij samen (zullen) maken geeft mij veel inspiratie. Het is een reis  in een jungle die voor u onbekend is maar voor mij zeer vertrouwd. Tijdens die reis ben ik uw gids en vertrouwenspersoon. Ik ben een typische jurist die de zaak tot in detail wil doorgronden en alle juridische mogelijkheden tot het uiterste wil benutten. Dat geeft mij energie, vooral omdat met deze vasthoudendheid ik u en mijn andere cliënten kan helpen in een zeer gevoelige periode van uw/hun leven.

In 1986 ben ik samen met Geertruid beëdigd als advocaat. Onze wegen kruisten in 2004 als letselschadeadvocaten. De afgelopen tien jaren  heb ik mij gespecialiseerd in de afwikkeling van vliegtuigongevallen. Dat was op mijn oude kantoor (Beer Advocaten te Amsterdam) de ‘Poldercrash’, het ongeluk met een toestel van Turkish Airlines in 2009. In mijn Haarlemse tijd (vanaf 2014) heb ik de nabestaanden bijgestaan van de enige Nederlandse passagier van het toestel van German Wings dat in 2015 te pletter vloog op een berg in de Alpen. Vanaf het begin maak ik deel uit van het Kernteam MH17, bestaande uit vijf advocaten. Dit is voor mij verreweg de grootste zaak die ik heb behandeld met een enorme juridische, emotionele maar ook geopolitieke impact die zijn weerga niet kent

Naast mijn werk als letselschadeadvocaat ben ik lange tijd betrokken geweest bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Nog steeds ben ik actief binnen ASP, de specialisatievereniging van advocaten die alleen voor slachtoffers optreden. Sinds 2013 ben ik bestuurslid van het Fonds Toegang tot het Recht. Ook was en ben ik nog altijd actief in diverse maatschappelijke organisaties.

Evert is lid van de LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten) en ASP (Advocaten voor Slachtoffers Personenschade) en is aangesloten bij PEOPIL (Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers).

Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten


Publicaties

Een bijdrage van Evert Wytema over de verplichting tot inzage in
medische gegevens van het slachtoffer, afgezet tegen zijn recht op
privacy.

Terug naar het overzicht