Evert Wytema

Het lot dat u en mijn andere cliënten heeft getroffen is voor mij vertrekpunt voor een vaak lange reis, de behandeling van uw zaak. Die reis die wij samen (zullen) maken geeft mij veel inspiratie. Het is een reis  in een jungle die voor u onbekend is maar voor mij zeer vertrouwd. Tijdens die reis ben ik uw gids en vertrouwenspersoon. Ik ben een typische jurist die de zaak tot in detail wil doorgronden en alle juridische mogelijkheden tot het uiterste wil benutten. Dat geeft mij energie, vooral omdat met deze vasthoudendheid ik u en mijn andere cliënten kan helpen in een zeer gevoelige periode van uw/hun leven.

In 1986 ben ik samen met Geertruid beëdigd als advocaat. Onze wegen kruisten in 2004 als letselschadeadvocaten. De afgelopen tien jaren  heb ik mij gespecialiseerd in de afwikkeling van vliegtuigongevallen. Dat was op mijn oude kantoor (Beer Advocaten te Amsterdam) de ‘Poldercrash’, het ongeluk met een toestel van Turkish Airlines in 2009. In mijn Haarlemse tijd (vanaf 2014) heb ik de nabestaanden bijgestaan van de enige Nederlandse passagier van het toestel van German Wings dat in 2015 te pletter vloog op een berg in de Alpen. Vanaf het begin maak ik deel uit van het Kernteam MH17, bestaande uit vijf advocaten. Dit is voor mij verreweg de grootste zaak die ik heb behandeld met een enorme juridische, emotionele maar ook geopolitieke impact die zijn weerga niet kent

Naast mijn werk als letselschadeadvocaat ben ik lange tijd betrokken geweest bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Nog steeds ben ik actief binnen ASP, de specialisatievereniging van advocaten die alleen voor slachtoffers optreden. Sinds 2013 ben ik bestuurslid van het Fonds Toegang tot het Recht. Ook was en ben ik nog altijd actief in diverse maatschappelijke organisaties.

Lid van LSA:


Lid van ASP:


Lid van PEOPIL:


Lid van de Werkgroep Arts en Advocaat:


Terug naar het overzicht