Herstelcoaching

Naast de financiƫle en lichamelijke gevolgen kan een ongeval of het meemaken van een medische fout ook emotionele, sociale en psychische impact hebben. Dit kan op een bepaald punt zoveel impact hebben dat u niet meer goed kunt functioneren in het dagelijks leven. Dagelijkse dingen waar u eerder uw hand niet voor omdraaide, kunnen nu veel energie vergen. U ziet door de bomen het bos niet meer. Als u zichzelf hierin herkent kan onze herstelcoach, Sabine u wellicht helpen.

Herstelcoaching

Herstelcoaching is een traject dat kan worden ingezet na het meemaken van een traumatische gebeurtenis, zoals een ongeval of het meemaken van een medische fout. De gevolgen hiervan kunnen dusdanig veel impact hebben dat ze belemmeringen vormen in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Hierdoor kan iemand in de put raken en is het lastig om hier zelfstandig uit te komen. Een herstelcoach kan helpen om iemand weer de regie terug te geven.

Hoe zo'n traject eruit ziet kan per persoon erg verschillend zijn. Dit is afhankelijk van de huidige problemen en het beoogde doel (nieuwe balans vinden, grenzen bewaken, nieuwe hobby's ontdekken die passen bij de nieuwe situatie etc.). Zo heeft bijvoorbeeld een volwassene andere problemen en doelen dan een kind of jongvolwassene. Ook op het gebied van onderwijs kunnen wij ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld als door een ongeval vertraging is opgelopen op school kan een plan van aanpak in overleg met de school worden opgesteld.

Soms kan een herstelcoach ook praktisch hulp bieden door bijvoorbeeld te helpen bij het aanleveren van stukken en documenten. Continu bezig zijn met de letselschadezaak kan namelijk ook belastend en confronterend zijn. Een herstelcoach kan hierin ontzorgen. 

Herstelcoaching kan helpen bij het verkrijgen van
inzicht in de huidige problemen, waardoor ruimte ontstaat om deze stap voor stap aan te pakken.

Wij kunnen in overleg met de verzekeraar onze zeer ervaren en gedreven herstelcoach Sabine Gigengack voor u inzetten.

Terug naar homepage