Vliegramp Malaysia Airlines MH17 17-07-2014

 

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de ramp met vlucht MH17 plaatsvond. In de afgelopen periode is er met een groot aantal nabestaanden overeenstemming bereikt over de contouren van een regeling met Malaysia Airlines. De verdere details daarvan worden uitgewerkt en de verwachting is dat de deal in de loop van juli en augustus 2016 zal zijn afgerond.


Voor een groep nabestaanden is er nog geen deal tot stand gekomen. Daarover zal nog worden dooronderhandeld met Malaysia Airlines. Het streven is om ook in deze zaken een regeling te treffen.


De deal heeft alleen betrekking op Malaysia Airlines en haar verzekeraars. Dit betekent dat nabestaanden nog wel hun claimrecht behouden op andere partijen die aansprakelijk kunnen zijn. Daarvoor is nader feitelijk onderzoek van groot belang, zoals de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek van het Joint Investigation Team (JIT). Het kernteam staat dan ook in overleg met het Openbaar Ministerie.


Het nieuws dat naar buiten gebracht wordt over de juridische afwikkeling, is door het Kernteam MH17 afgestemd met de advocaten van Malaysia Airlines. Het Kernteam MH17, dat bestaat uit zes Nederlandse letselschadeadvocaten, heeft het afgelopen anderhalf jaar namens de nabestaanden van op dit moment 182 slachtoffers onderhandeld met Malaysia Airlines.

Op dit moment behartigt mr. Wytema de belangen van nabestaanden van 30 slachtoffers.