Pauline Woudenberg

Een ongeluk kan iemands leven ontwrichten. Wat werken met letselschadeslachtoffers bijzonder maakt, is dat iedereen op een geheel eigen manier met zijn of haar verlies omgaat. Van een advocaat vereist dit een betrokken, vindingrijke en vasthoudende aanpak. Ik wil ervoor zorgen dat slachtoffers zo goed mogelijk de draad van hun leven weer kunnen oppakken.

In 2014 ben ik bij Van Wassenaer Wytema begonnen: eerst als juridisch medewerker en vanaf 2015 als advocaat. In 2018 en 2019 was ik bestuurslid van de Jonge Balie Noord-Holland en in 2019 heb ik de Grotius opleiding Personenschade afgerond.

Pauline is lid van de LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten), Werkgroep Artsen Advocaten (WAA), en zij is aangesloten bij PEOPIL (Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers).

Op dit moment is Pauline met verlof t/m mei 2023.

Lid van Vereniging van Letselschade Advocaten

Publicaties

   • Handboek Personenschade (2020-heden), hoofdstuk Eigen schuld en medeaansprakelijkheid.
   Dit artikel zoomt in op de rol van de factor tijd ten aanzien van immateriĆ«le schade. Bespreking van het proefschrift van mr. M.R. Hebly.

    Dit futuristische artikel bevat een betoog om slachtoffers in de toekomst niet door middel van computer gestuurde algoritme te bewegen en automatisch hun letselschadezaak online automatisch af te doen, maar om altijd maatwerk te leveren.

      Dit artikel bevat een aantal praktische handvatten voor advocaten die te maken hebben met jongeren die als gevolg van een ongeluk hersenletsel hebben opgelopen.

       In dit artikel wordt nagegaan of het niet dragen van een autogordel en of het meerijden met een dronken bestuurder als automatisme moet meebrengen dat zij standaard 25% van hun schade zelf moeten dragen. Daarop is namelijk wel wat af te dingen. Ik betoog dat er ruimte moet zijn voor individuele beoordeling per geval, zodat met verzachtende omstandigheden rekening kan worden gehouden.

       Terug naar het overzicht
       Letselschade advocaat Pauline Woudenberg

       Pauline Woudenberg