Pauline Woudenberg

Een ongeluk kan iemands leven ontwrichten. Wat werken met letselschadeslachtoffers bijzonder maakt, is dat iedereen op een geheel eigen manier met zijn of haar verlies omgaat. Van een advocaat vereist dit een betrokken, vindingrijke en vasthoudende aanpak. Ik wil ervoor zorgen dat slachtoffers zo goed mogelijk de draad van hun leven weer kunnen oppakken. 

Aangezien cliĆ«nten na een ongeval te maken kunnen krijgen met sociale zekerheidskwesties, kunnen zij hiervoor ook bij mij terecht. Ik sta hen bijvoorbeeld bij in bezwaar- en beroepsprocedures nadat de WIA-aanvraag of de aanvraag voor een sociale voorziening is afgewezen. 

In 2014 ben ik bij Van Wassenaer Wytema begonnen: eerst als juridisch medewerker en vanaf 2015 als advocaat. In 2018 en 2019 was ik bestuurslid van de Jonge Balie Noord-Holland. In 2019 heb ik de Grotius opleiding Personenschade afgerond en sinds juni 2020 ben ik aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Verder publiceer ik regelmatig op mijn vakgebied en ik ben medeauteur van het Handboek Personenschade (hoofdstuk: Eigen schuld en medeaansprakelijkheid).

Pauline is lid van de LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten) en is aangesloten bij PEOPIL (Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers).

PUBLICATIES

Dit futuristische artikel bevat een betoog om slachtoffers in de toekomst niet door middel van computer gestuurde algoritme te bewegen en automatisch hun letselschadezaak online automatisch af te doen, maar om altijd maatwerk te leveren, die is toegespitst op de persoonlijke situatie en het leven van het slachtoffer.

Dit artikel bevat een aantal praktische handvatten voor advocaten die te maken hebben met jongeren die als gevolg van een ongeluk niet aangeboren hersenletsel hebben opgelopen (N.A.H.) Deze zien op signalering van hersenletsel, vaststellen van de hulpvraag van cliƫnten, inschakelen van externe hulp, de rol van de advocaat (en de grenzen daaraan) en de voor- en nadelen van afwikkeling tegen het licht van de belasting van het letselschadeproces op de gezondheid van het slachtoffer.

In dit artikel gaat Pauline Woudenberg na of het niet dragen van een autogordel en of het meerijden met een dronken bestuurder als automatisme moet meebrengen dat zij standaard 25% van hun schade zelf moeten dragen. Daarop is namelijk wel wat af te dingen. Zij betoogt dat er ruimte moet zijn voor individuele beoordeling per geval, zodat met verzachtende omstandigheden rekening kan worden gehouden.


Terug naar het overzicht

Pauline Woudenberg