Geertruid van Wassenaer

Mijn beroep brengt met zich mee dat ik zeer heftige dingen zie. Voor veel slachtoffers is letterlijk de wereld vergaan. Maar waar anderen machteloos moeten toekijken, kan ik tenminste wat doen. Het is fijn als ik een cliënt na zo’n akelige gebeurtenis weer een beetje zie opkrabbelen en perspectief zie krijgen in de toekomst. Vooral als ik ouders en hun kind bijsta in een ernstige letselzaak, word ik iedere keer getroffen door de moedige manier waarop zij hiermee omgaan. 

Ik ben werkzaam in de advocatuur sinds 1986. Vanaf het begin heb ik mij bezig gehouden met verzekeringsrecht, aansprakelijkheid en schadevergoeding. Na vijftien jaar te hebben gewerkt bij Beer Advocaten, heb ik in 2014 samen met Evert Wytema mijn eigen kantoor opgericht. 

Naast mijn werk als letselschadeadvocaat ben ik als registermediator ingeschreven bij de Nederlandse Federatie van Mediators (NfM). Ook maak ik deel uit van de redactie van het tijdschrift Verkeersrecht, geef ik lezingen en doceer ik op mijn vakgebied. Verder ben ik van 2016 tot 2018 voorzitter geweest van de Vereniging van Letselschade Advocaten LSA. Nu maak ik deel uit van de kwaliteitscommissie van de LSA.

 

Evert Wytema

Geertruid en ik kennen elkaar sinds 1986. We zijn beiden advocaat, maar toch heel verschillend. Geertruid is sterk in luisteren, bemiddelen en oplossen. Ikzelf ben een typische jurist die de zaak tot in detail wil doorgronden en alle juridische mogelijkheden tot het uiterste wil benutten. Dat geeft mij energie, vooral omdat met deze vasthoudendheid slachtoffers kan bijstaan in een zeer gevoelige periode van hun leven.

In 1986 ben ik beëdigd als advocaat, de laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in letselschadezaken. Eén van mijn grootste zaken bij Beer Advocaten, waar ik tien jaar werkte, was de afwikkeling van de ‘Poldercrash’, het ongeluk met een toestel van Turkish Airlines in 2009. Vanaf november 2014 maak ik deel uit van het Kernteam MH17.

Naast mijn werk als letselschadeadvocaat ben ik lange tijd betrokken geweest bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Nog steeds ben ik actief binnen ASP, de specialisatievereniging van advocaten die alleen voor slachtoffers optreden. Sinds medio 2013 ben ik secretaris van het Fonds Toegang tot het Recht. Ook was en ben ik actief in diverse maatschappelijke organisaties.

Pauline Woudenberg

Een ongeluk kan iemands leven ontwrichten. Wat werken met letselschadeslachtoffers bijzonder maakt, is dat iedereen op een geheel eigen manier met zijn of haar verlies omgaat. Van een advocaat vereist dit een betrokken, vindingrijke en vasthoudende aanpak. Ik wil ervoor zorgen dat slachtoffers zo goed mogelijk de draad van hun leven weer kunnen oppakken.

Aangezien cliënten na een ongeval te maken kunnen krijgen met sociale zekerheidskwesties, kunnen zij hiervoor ook bij mij terecht. Ik sta hen bijvoorbeeld bij in bezwaar- en beroepsprocedures nadat de WIA-aanvraag of de aanvraag voor een sociale voorziening is afgewezen.

Tijdens mijn rechtenstudie heb ik onder andere stage gelopen bij een forensische psychiatrische kliniek, een gevangenis en een advocatenkantoor. In 2014 ben ik bij Van Wassenaer Wytema begonnen: eerst als juridisch medewerker en vanaf 2015 als advocaat. Naast mijn werk als advocaat ben ik bestuurslid van de Jonge Balie Noord-Holland.

 

Bart Endeman

Slachtoffer worden is geen keuze. Het kan iedereen overkomen en iemands leven compleet ontregelen. Wat mij aanspreekt aan de letselschadeadvocatuur is dat je in dit pijnlijke proces iemand kunt helpen om zijn of haar leven weer op de rails te krijgen.

Het persoonlijke verhaal van het slachtoffer is voor mij de drijfveer. Mijn rechtvaardigheidsgevoel, doorzettingsvermogen en drang om altijd het naadje van de kous te willen weten zet ik graag in. Voor onze cliënten wil ik ‘recht hebben’ om kunnen zetten in ‘recht krijgen’.

Ik heb straf- en privaatrecht gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik als griffier bij de rechtbank gewerkt. Daarnaast heb ik verschillende stages gelopen binnen de advocatuur. Voorafgaand aan mijn huidige baan bij Van Wassenaer Wytema was ik werkzaam bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Daar was ik verantwoordelijk voor de afhandeling van de door slachtoffers ingediende aanvragen voor een schadevergoeding. Ook in de letselschadepraktijk komt deze ervaring goed van pas.